Select Page

F:)Like voor Studenten

De F:)Like app is een innovatieve app voor scholen in het MBO en ROC´s. Het helpt om altijd aansluiting te vinden, passende begeleiding te bieden in elk studie- en loopbaanontwikkelingstraject. Het geeft de scholen inzicht in de intrinsieke motivatie van elke student en doordat de app is afgestemd op de huidige social-mediatechnieken werkt dit ook op afstand.

Scholen willen de kwaliteit van studie- en loopbaanbegeleiding heel graag verbeteren. Ze willen het (talent)ontwikkelingstraject voor elke student passend maken, maar daar hebben ze vaak de tijd en middelen (nog) niet voor. Ze willen dus wel, maar kunnen het simpelweg nog niet en blijven daardoor roeien met de riemen die ze hebben.

Kijk en daar kan met de F:)Like app verandering in komen. F:)Like kan de school en jou echt helpen om van elk studie- en loopbaantraject een gezamenlijk succes te maken. Uiteraard, mits iedereen zijn beste beentje blijft voorzetten. Het neemt alle betrokkenen wel veel activiteiten uit handen, maar we moeten wel realistisch blijven natuurlijk. Zonder menselijke input, geen menselijke output.

Goed, we kunnen er echt nog veel meer over vertellen. Kijk eerst maar eens op deze pagina naar de Features en Voordelen. Als je dan enthousiast of nieuwsgierig raakt en denkt dat je jezelf en je school ermee helpt, dan horen we het graag. Wie weet mag je F:)Like van je school wel eens uitproberen?

Mail ons dan op support@flike.nl of bezoek onze Facebookpagina.

Wil je helpen innoveren?

Wil je FLike en daarmee het voortgezet onderwijs helpen innoveren? Een handje helpen kan door het beantwoorden van een aantal vragen.

Leuk, want je maakt daarmee elke 2 weken kans op het winnen van een bijzondere set gesprekskaarten van Loes van Gemert. We geven maar liefst 25 sets weg! Gewoon, omdat jij wilt bijdragen aan deze innovatie!

 

“Ik heb al drie keer stage gelopen in verschillende bedrijven en heb daar altijd maar het gevoel gehad dat de communicatie van school en de stage misliep.”

– Leonie –

Features F:)Like voor Studenten:

Let op!

Ting! “F:)Like Alert: heb jij je stageverslag al ingeleverd?” Oeps! Dat moet vóór morgen 12.00 uur! Je kunt het uploaden en met 1 druk op de knop vragen om feedback.

Communiceer

Laten weten dat je een dipje hebt? Je kunt in F:)Like zelfs tegelijkertijd communiceren met je studie-, loopbaan- en stagebegeleider.

Noteer

Aantekeningen hoef je niet meer mee te zeulen of te bedenken waar je die nou weer gelaten hebt.

Log

Een stagelogboek kun je bijhouden en delen met wie je wilt/moet.

Presteer

Je score op een tussentoets kan je raadplegen waar en wanneer je maar wilt. Voor het geval je ouders er tijdens de vakantie nog naar vragen. Zoek jij het gewoon lekker voor ze op.

Leer

Welke leerpunten had je begeleider je ook alweer meegeven? Dit vind je ook in F:)Like.

Organiseer

Als je thuis aan de eettafel zit hoef je niet te wachten tot de volgende dag om die afspraak voor een coaching gesprek nog even af te stemmen; je doet gewoon meteen een datumvoorstel in de F:)Like agenda.

Deel

Oh man, wat voel je je ellendig. Je had echt gedacht dat je je vandaag wel weer wat beter zou voelen. Even een statusberichtje sturen naar al je begeleiders? Dat is zo gepiept in deze app.

En ga zo maar door!

Vind jij dat jouw school van de F:)Like app moet weten?
Mail dan naar support@flike.nl.  
Voordelen F:)Like voor Studenten:

Ontwikkel talent

F:)Like helpt studenten hun autonomie te behouden in hun studie- en loopbaanontwikkelingstraject. Het steunt je om in de leer- en resultaatgerichte aanpak van school en stage de balans te vinden die bij je past. De begeleider(s) kunnen zich daarop inspelen, omdat F:)Like hun precies laat weten wat jij aangeeft in je talentontwikkeling nodig te hebben. Ja, dat klinkt misschien alsof iemand de hele tijd over je schouder aan het meekijken is. Als dat jou helpt om uiteindelijk de baan vinden waar jouw hart ligt, te doen waar jij écht gelukkig van wordt… waarom niet? Dat wil toch iedereen?
w

Verbind

Doordat de F:)Like app gebruik maakt van de huidige social mediatechnieken is het voor studenten en de school veel makkelijker om met elkaar in contact te blijven. De app kan je gewoon gebruiken op je smartphone en dus ook wanneer je niet fysiek aanwezig bent op school of je stageplek. Lig je op het strand en is dat de plek waar jij geïnspireerd bent  om het gespreksverslag van de stagebegeleider te voorzien van jouw feedback? Dan doe je dat toch lekker? Vergeet alleen niet, dat jij ook rust nodig hebt om je weer op te laden. Ook daar heeft deze app een oplossing voor: alerters en reminders. De F:)Like app helpt je dus ook met je timemanagement. Handig toch?

Begeleid

Als jouw begeleider gerichtere ondersteuning kan bieden afgestemd op jouw persoonlijke behoefte in elke fase van jouw ontwikkelingstraject? Dan wil je dat toch? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat studenten beter en makkelijker gemotiveerd zijn om te presteren als school meer persoonlijke aandacht voor ze heeft. Jij wilt toch ook niet meer van je begeleider horen, dat er geen tijd is voor je omdat hij/zij nog een bult administratie moet wegwerken of vergeten is contact te maken met je stagebegeleider? Naar ons idee geeft dat je niet het gevoel dat je inzet wordt naar waarde wordt gewaardeerd. F:)Like wil dat jij je weer gehoord, gezien en gewaardeerd voelt en dat dat zo blijft.

Inspireer

Je bent vast makkelijker te motiveren en je kunt vast beter presteren als je je als student gehoord en gezien voelt. Eens? En, hoe zou het zijn als je begeleider makkelijker, vaker en beter kan inspelen op hoe jij je voelt? Heb je dan meer ruimte en draagvlak voor hem om je door hem te laten inspireren? Het zou toch fijn zijn als hij je echt helpt om zelf je eigen keuzes te leren maken? Echt te ontdekken wat bij je past en waardevolle coaching gesprekken te hebben? Dat je niet het gevoel hebt slechts één van de vele studenten te zijn… Toch?

Bespaar tijd

Met F:)Like besparen we studenten tijd en tijd is winst. Winst in alles. Zowel in motivatie, timemanagement als efficiëntie in communicatie enzovoorts. Denk er eens over na, wat je vanuit 1 social media omgeving kan organiseren met je school en stage…

Voorbeelden? Kijk hierboven bij de Features!

Behoud overzicht

FLike biedt de school een centraal gedocumenteerd totaaloverzicht van alle informatie over jouw ontwikkeling, vooruitgang en resultaten tijdens het studie- & loopbaantraject. Het communicatieplatform wordt zelfs helemaal afgestemd op de competentiemethode die jouw school hanteer. Gedocumenteerde kennis en informatie, die via de F:)Like app wordt uitgewisseld, heb ook jij altijd de hand. Veilig! Het is een beveiligde besloten omgeving, waar jij veilig kunt communiceren en delen en die jouw begeleiders een gedocumenteerd inzicht geven in jouw welbevinden en prestaties. Ja, dat is handig, want dat scheelt heel veel kostbare tijd die je dan weer lekker in je ontwikkeling kan steken!
Heb je tips of vragen ?
Mail ze dan naar support@flike.nl.  
DE APP DOWNLOADEN.

De F:)Like app is te downloaden in de App Store en Google play. Je kunt er alvast een voorbeeld bekijken.

INTERESSE?
Een school kan zich aanmelden voor een proefabonnement. Wij nemen contact op met de decaan van de school voor een intake en bij afname van een abonnement ontvang je de inloggegevens om met F:)Like aan de slag te gaan.